bilde4.jpg
bilde naatt.jpg

Velkommen til

Charlottenlund

Charlottenlund Restaurant og selskapslokaler åpnet dørene i 2000, og har siden den gang tilbudt selskapslokaler og god mat i lokalene. 

Villaen ble bygget, slik det står i dag, i 1828 av fogd Søren D. Schiøtz som ønsket et sted med frisk luft for sin kone Charlotte. Huset er oppkalt etter henne. Familien bodde egentlig ved Domkirkeplassen, men hadde Charlottenlund som landsted. For å komme dit, måtte de passere bygrensen og tollstasjonen i Kongsgaten.

Charlottenlund ble bygget på en bit av en stor eiendom som tidligere tilhørte kannikene (en munkeorden knyttet til Domkirken).

 Før århundreskifte ble det konditori i huset. Det skulle bli byens mest fasjonable konditori der blant andre Alexander Kielland var fast gjest her.

 

Gjennom så og si hele 1900 talllet, var huset eid av stavanger kommune, og ble brukt til diverse formål.

 

I 1989 ble huset solgt til Anne Grethe Rihm, som fremdeles eier huset den dag i dag. 

 

I 1998, ble huset totalskadet i en brann.

Etter dette ble huset bygget opp igjen, etter de gamle tegningene. Rester av den originale grunnmuren av teglstein kan man fremdeles se i kjelleren. 

 

I år 2000 åpnet Charlottenlund Restaurant dørene for byens befolkning, og kan leies for alle typer arrangement og begivenheter. 

Vi tilbyr 4 forskjellige selskapslokaler, med en total kapasitet på 130 gjester. 

Våre lokaler

Fest på Charlottenlund

"Charlottenlund ligger kanskje ikke i lysløypa, men er absolutt en ørliten reise verdt"

 

Stavanger Aftenblad
12.MAR.2015